Το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. υλοποιεί πρόγραμμα βιωματικών εργαστηρίων Αειφορίας με διεπιστημονική συνεργασία σε επίπεδο διοργάνωσης του Σ.Ε.Ε. ΠΕ 70 και Οργανωτικού Συντονιστή κ. Ν. Γραίκου και του Σ.Ε.Ε. Εκπαίδευσης για την Αειφορία κ. Α. Χαρίση.

Τα βιωματικά εργαστήρια θα υλοποιούνται στην ύπαιθρο, σε προαύλια σχολείων αλλά και σχολικές τάξεις, με εμπλοκή μαθητικών ομάδων, ως δειγματικές διδασκαλίες στην Εκπαίδευση για την Αειφορία.

Το 2ο βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Οι χήνες Σίσυ και Μάρκος στους υδροβιότοπους της Πύδνας» θα υλοποιηθεί την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 στο Γυμνάσιο Μακρυγιάλου και ώρες 11.00-13.00 και θα απευθύνεται σε 20 εκπαιδευτικούς Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. που υλοποιούν φέτος Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων ή εργάζονται σε σχολεία Παιδαγωγικής Ευθύνης των Σ.Ε.Ε. Ν. Γραίκου και Α. Χαρίση. Οι εκπαιδευτικοί θα επιλεγούν μετά από δήλωσή τους στη σχετική φόρμα :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdFgo6lCX5DFsc3PPT7dtalz64fdr2HU1McKSwey7iLVq3sRg/viewform?usp=sf_link    

 

Η επιμορφωτική δράση διοργανώνεται χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο και για τους συμμετέχοντες και χωρίς να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Οι Διευθυντές/ντριες καλούνται να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν, ώστε να συμμετάσχουν στο εργαστήριο.

Πληροφορίες :

Το δεύτερο βιωματικό εργαστήριο, ως δειγματική διδασκαλία, υλοποιείται στα πλαίσια της Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Ευθύνης των συνδιοργανωτών Σ.Ε.Ε.. 

Θα συμμετάσχουν οι μαθητές/τριες ενός τμήματος της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Μακρυγιάλου. Η εκπαιδευτική δράση είναι ενταγμένη, μετά από πρόσκληση του σχολείου, στο πρόγραμμα της Θεματικής Εβδομάδας «Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαιώματα» και έχει ως σκοπό για τους μαθητές/τριες να γνωρίσουν με βιωματικές μεθόδους θέματα σχετικά με τη σύνδεση της βιώσιμης ανάπτυξης με τα δικαιώματα, τη δημοκρατία και τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινότητα και να ευαισθητοποιηθούν σ’ αυτά.

Σκοπός του 2ου εργαστηρίου/δειγματικής διδασκαλίας για τους/τις εκπαιδευτικούς είναι: να επικαιροποιήσουν γνώσεις και δεξιότητες σε σχέση με εφαρμογή βιωματικών διδακτικών τεχνικών κατά την υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων.

Εκπαιδευτές/εμψυχωτές θα είναι:


-Αθανάσιος Χαρίσης, Σ.Ε.Ε. Εκπαίδευσης για την Αειφορία

-Νικόλαος Γραίκος, Οργανωτικός Σ.Ε.Ε. ΠΕ70