10122023Κυρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Αποχαιρετιστήρια Επιστολή Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

mpaxarakis-678x381-1.jpg

Έχοντας συμπληρώσει δυο και πλέον έτη στο τιμόνι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συναδέλφους και τους συνεργάτες μου για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και την άριστη συνεργασία μας. Με γνώμονα την πίστη στον άνθρωπο πορευτήκαμε μαζί όλο αυτό το διάστημα και συνεργαστήκαμε προς όφελος όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μοιραστήκαμε εμπειρίες που θα θυμάμαι πάντα με κοινό όραμα την ποιοτική εκπαίδευση και εκπαιδευτική διοίκηση, με σεβασμό στον εκπαιδευτικό, στο γονέα, στο μαθητή και στη μαθήτρια.

Οι δεσμοί μας παραμένουν ισχυροί. Σας ευχαριστώ για όλα όσα μου προσφέρατε. 


Δελτίο Τύπου σχετικά με τη δημιουργία Κέντρων Καινοτομίας

perif

 

Δελτίο Τύπου

 

Στο πλαίσιο της δράσης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης έχει δρομολογηθεί από το ΥΠΑΙΘ και τους συναρμόδιους φορείς, η ανάπτυξη Κέντρων Καινοτομίας στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Τα Κέντρα Καινοτομίας θα ενσωματώσουν και θα διασυνδέσουν τη σχολική κοινότητα με την τοπική κοινωνία, τα ερευνητικά ιδρύματα, τα πανεπιστήμια και τις τοπικές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα θα διασυνδέονται με παρόμοια εκπαιδευτικά οικοσυστήματα στην Ευρώπη και στον κόσμο με εικονική (virtual) μορφή, για την υποστήριξη απομακρυσμένων σχολείων και περιοχών, αλλά και φυσική παρουσία σε συγκεκριμένο χώρο για να είναι επισκέψιμα από τους ενδιαφερόμενους.

Ο Αν. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονία, στο πλαίσιο της διαδικασίας διερεύνησης ανεύρεσης κατάλληλου χώρου για τη στέγαση του Κέντρου Καινοτομίας αρμοδιότητας της οικείας  Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, επισκέφτηκε ήδη το Δήμο Θέρμης και συζήτησε σχετικά με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου τη δυνατότητα ανεύρεσης χώρου στην περιοχή του.

Θα ακολουθήσουν άμεσα επισκέψεις και συνεργασίες και με άλλους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή χώρου για τη στέγαση του Κέντρου Καινοτομίας και την εξυπηρέτηση των σκοπών του.

2ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών

Final Festival poster-768x545

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών

12 Ιουνίου 2023 - Πύργος Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ. Αίθουσα 10ου ορόφου

13 Ιουνίου 2023 - Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ. Αίθουσα προβολών

Ώρες 9:00-14:00.

 

 

Το Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση», το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και η Παιδαγωγική Σχολή Α.Π.Θ., με την υποστήριξη των συνεργαζόμενων φορέων του Δικτύου, Διευθύνσεις Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Πιερίας, ΕΚΟΜΕ, Film Office Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσ/νίκης (Δ/νση Φεστιβάλ Κινηματογράφου) διοργανώνουν υβριδικό (δια ζώσης & διαδικτυακό) «Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών 2023» στις 12 Ιουνίου 2023 στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής (10ος όροφος) και στις 13 Ιουνίου 2023 στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. (Ικονίου 1, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη) και ώρες 9:00-14:00.

 

Στο διήμερο θα προβληθούν περισσότερες από 25 μαθητικές ταινίες, οι οποίες δημιουργήθηκαν είτε στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του Δικτύου ΚΕ, είτε στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδαγωγικής του Κινηματογράφου» του Τμήματος Κινηματογράφου, είτε υπό την εποπτεία από ενθουσιωδών εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και παρουσιάσεις, συζητήσεις και αποτίμηση της φετινής θεματικής ("κάντο όπως") του Περιφερειακού Δικτύου Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης.

Το φεστιβάλ είναι ανοικτό στο κοινό και στα μέλη της σχολικής κοινότητα. Μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι/ες επιθυμούν δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά μέσω των παρακάτω συνδέσμων:

  • 12 Ιουνίου
  • 13 Ιουνίου

 

Meeting link: https://minedu-primary.webex.com/minedu-primary/j.php?MTID=mde92cbdf904b9f7c2907361b89a585ab

Meeting link: https://minedu-primary.webex.com/minedu-primary/j.php?MTID=mfdd7b47c7a886e0295ac9d52b42c7a59

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6944994702

e-mail: diktyocinemaeducation@gmail.com

 

Διεξαγωγή δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια, και τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια της Κ. Μακεδονίας για το σχ. έτος 2023-2024

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΔΡΑ

Διεξαγωγή δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια, και τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας για το σχολικό έτος 2023-2024

 

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 θα διεξαχθεί η δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια, και τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Για την εν λόγω εξεταστική διαδικασία έχουν οριστεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης τα παρακάτω σχολικά συγκροτήματα ως Εξεταστικά Κέντρα, σύμφωνα με την με αριθμ. πρωτ. 8912/24-04-2023 Απόφαση του Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.     

 

ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚA ΚΕΝΤΡA

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

1ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (συστεγαζόμενο με το 2ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ»)

Εθνικής Αμύνης 26, Θεσσαλονίκη

2310819943

2310854440

 

2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (συστεγαζόμενο με το 2ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Ικτίνου 5, Θεσσαλονίκη

2310238410

2310235977

 

31ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (συστεγαζόμενο με το 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Έδισον 1, Θεσσαλονίκη

2310835515

2310821088

 

2ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κλεάνθους 30, Θεσσαλονίκη

2310939582

 

20ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κλεάνθους 30, Θεσσαλονίκη

2310919921

 

1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΥΜΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παπάφη 130Α, Θεσσαλονίκη

2310941673

 

1ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ»

 

1ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ»

Κλεάνθους 30, Θεσσαλονίκη

2310908700

 

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΕ.Ε.Λ.-Γ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ & ΓΕ.Ε.Λ.-Γ. ΑΘΩΝΙΑΔΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

16ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γρ. Κολωνιάρη 15, Θεσσαλονίκη

2310532400

 

Απολογισμός 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου με θέμα: «Σχέσεις Σχολείου και Οικογένειας στη Σύγχρονη Εποχή»

synedrio 1

 

synedrio 2

synedrio 3

thumbnail IMG 7244

 

Στις 18 και 19 Μαρτίου στο ΚΕ.Δ.Ε.Α πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Σχέσεις Σχολείου και Οικογένειας στη Σύγχρονη Εποχή», το οποίο διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Ανθρωπιστικών Ερευνών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, το Εργαστήριο Μικροδιδασκαλίας του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής και το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να προωθηθεί ο διάλογος σχετικά με τις παιδαγωγικές, κοινωνικές και νομικές πτυχές της σχέσης του σχολείου με την οικογένεια των μαθητών και μαθητριών.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει 2 κεντρικές ομιλίες, 60 προφορικές εισηγήσεις, μία Στρογγυλή Τράπεζα, 10 βιωματικά εργαστήρια και 10 αναρτημένες εισηγήσεις. Ιδιαίτερα σημαντική κρίθηκε η παρουσία Γάλλων εκπαιδευτικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν εισηγήσεις στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας της ΠΔΕ με την Ακαδημαϊκή Περιφέρεια Προβηγκίας-Άλπεων και Κυανής Ακτής μέσω της οποίας ενθαρρύνονται οι συνέργειες, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι αδελφοποιήσεις σχολείων και η κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών με έμφαση στη συνεργασία, στην καινοτομία και στην ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμοδίου σε θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Θανάσης Φροσύνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Άγγελος Χαριστέας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Θέρμης κ. Στέλιος Αποστόλου, η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Ηπείρου κα Μαρίνα Μπέση και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Θεόδουλος Ταπανίδης.

Πλήθος γονέων και εκπαιδευτικών παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα σχέσεων σχολείου και οικογένειας.

 

 

 

Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα ERASMUS+

thumbnail_Πρόσκληση2-for-fb.jpg

 

Δελτίο Τύπου: Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα ERASMUS+

Το ΙΚΥ - Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν Ημερίδα ενημέρωσης με τίτλο:

   «Το Πρόγραμμα ERASMUS+ Βασική Δράση 1 & 2: Τομείς Σχολικής Εκπαίδευσης   και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης»

Η ενημερωτική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και ώρες 10.00 - 14.00, με στόχο την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τις Βασικές Δράσεις 1 και 2 του προγράμματος Erasmus+ 2021-2027.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δια ζώσης τις εισηγήσεις των εκπροσώπων της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ του ΙΚΥ και να θέσουν τυχόν ερωτήματα πάνω σε ζητήματα που τους/τις απασχολούν.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να μεταβούν στον παρακάτω σύνδεσμο από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 έως και την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 14.00 και να υποβάλουν, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, την Ηλεκτρονική Δήλωση Ενδιαφέροντος:

https://formskmaked.sch.gr/forms/dil_enim_erasmus

 Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν δήλωσαν εγκαίρως συμμετοχή θα έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία πριν από την έναρξη της ημερίδας.

Απολογισμός εκδηλώσεων Σ.Ε.Π. Πανεπιστημίων

ekpaideysi-01

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα/Σχολές/Ακαδημίες (ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΔΙΠΑΕ, ΣΣΑΣ, ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) υλοποίησε σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων των Σχολών/Τμημάτων τους από 06 έως 21 Φεβρουαρίου 2023.

Σκοπός τους ήταν η έγκαιρη και αξιόπιστη πληροφόρηση των μαθητών/τριών της Β΄ και Γ΄ τάξης όλων των τύπων Λυκείων για τις σπουδές τους και τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.). Οι διαδικτυακές παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι βιντεοσκοπημένες διαδικτυακές παρουσιάσεις και μέρος του υλικού των παρουσιάσεων των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων/Σχολών/Ακαδημιών θα βρίσκονται αναρτημένα στους ακόλουθους ηλεκτρονικούς συνδέσμους προς αξιοποίηση από τις σχολικές μονάδες και κάθε ενδιαφερόμενο/η:

 

Υπενθύμιση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές Λιμενικού Σώματος με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

perif

 

Δελτίο Τύπου

                     

Υπενθύμιση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές Λιμενικού Σώματος με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η προθεσμία της υποβολής ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Σχολών Λιμενικού Σώματος λήγει την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023.

Ηπροκήρυξη διαγωνισμού εισαγωγής ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 είναι αναρτημένηστο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του του Λιμενικού Σώματος: www.hcg.gr.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Σ.Ε.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

 

exetaseis

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους/τις μαθητές/τριες Β΄ και Γ΄ τάξης όλων των τύπων Λυκείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να παρακολουθήσουν διαδικτυακές παρουσιάσεις των Σχολών/ΤμημάτωνΤριτοβάθμιων Ιδρυμάτων/Σχολών/Ακαδημιών. Στόχος είναι η έγκαιρη και αξιόπιστη πληροφόρηση των μαθητών/τριών για τις σπουδές τους σε αυτά τα ιδρύματα και τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Οι διαδικτυακές παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν παρουσία εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα ειδικότητας συναφούς με το παρουσιαζόμενο τμήμα σύμφωνα με το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) :     06 έως και 10 Φεβρουαρίου 2023

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) :                            13 έως και 14 Φεβρουαρίου 2023

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) :              15 έως και 17 Φεβρουαρίου 2023

Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.) :   20 Φεβρουαρίου 2023

Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας (Α.Ε.Ν.) :    21 Φεβρουαρίου 2023

Οι σύνδεσμοι παρακολούθησης των διαδικτυακών παρουσιάσεων έχουν προωθηθεί στα Λύκεια όλων των τύπων αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

 

 

Δελτίο Τύπου: « Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στο καινοτόμο πρόγραμμα EyeHarp»

IMG 5313

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Πιλοτικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος: «Αξιοποίηση του Ηλεκτρονικού Μουσικού Οργάνου EyeHarp για Μαθητές με Σπαστική Τετραπληγία ή και Εγκεφαλική Παράλυση στην Ειδική Αγωγή και τη Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» που υλοποιεί σε σχολικές μονάδες της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας κατά το διδακτικό έτος 2022-2023, πραγματοποίησε εναρκτήρια εκδήλωση της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με τίτλο

«Γνωριμία με το EyeHarp:Το πρώτο μουσικό όργανο που παίζεται με τα μάτια »

το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Κορδελιού κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο αντιδήμαρχος παιδείας Θέρμης κ. Στέλιος Αποστόλου. Ξεχωριστό χρώμα δόθηκε από την μουσική επένδυση της εκδήλωσης από τον Καλλιτεχνικό Μουσικό Σύλλογο Ευόσμου «Φιλομήλα» με την μαέστρο του κα Άννα-Μαρία Κότσυφα. Τη χορωδία συνόδευσε ο δημιουργός του EyeHarpκ. Ζαχαρίας Βαμβακούσης που έπαιξε φλάουτο με το EyeHarp.

Ακολούθησαν βιωματικά σεμινάρια επιμόρφωσης των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών, τα οποία ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου.

 

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι