Απολογισμός 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου με θέμα: «Σχέσεις Σχολείου και Οικογένειας στη Σύγχρονη Εποχή»
04032024Δευ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Απολογισμός 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου με θέμα: «Σχέσεις Σχολείου και Οικογένειας στη Σύγχρονη Εποχή»

synedrio 1

 

synedrio 2

synedrio 3

thumbnail IMG 7244

 

Στις 18 και 19 Μαρτίου στο ΚΕ.Δ.Ε.Α πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Σχέσεις Σχολείου και Οικογένειας στη Σύγχρονη Εποχή», το οποίο διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Ανθρωπιστικών Ερευνών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, το Εργαστήριο Μικροδιδασκαλίας του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής και το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να προωθηθεί ο διάλογος σχετικά με τις παιδαγωγικές, κοινωνικές και νομικές πτυχές της σχέσης του σχολείου με την οικογένεια των μαθητών και μαθητριών.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει 2 κεντρικές ομιλίες, 60 προφορικές εισηγήσεις, μία Στρογγυλή Τράπεζα, 10 βιωματικά εργαστήρια και 10 αναρτημένες εισηγήσεις. Ιδιαίτερα σημαντική κρίθηκε η παρουσία Γάλλων εκπαιδευτικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν εισηγήσεις στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας της ΠΔΕ με την Ακαδημαϊκή Περιφέρεια Προβηγκίας-Άλπεων και Κυανής Ακτής μέσω της οποίας ενθαρρύνονται οι συνέργειες, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι αδελφοποιήσεις σχολείων και η κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών με έμφαση στη συνεργασία, στην καινοτομία και στην ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμοδίου σε θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Θανάσης Φροσύνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Άγγελος Χαριστέας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Θέρμης κ. Στέλιος Αποστόλου, η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Ηπείρου κα Μαρίνα Μπέση και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Θεόδουλος Ταπανίδης.

Πλήθος γονέων και εκπαιδευτικών παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα σχέσεων σχολείου και οικογένειας.

 

 

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι