10122023Κυρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Ανακοίνωση μελών Προεδρείων του 15ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής - Υπενθύμιση συμμετοχής σε Διαδικτυακά Επιμορφωτικά Σεμινάρια στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Συνεδρίου

   Σας αποστέλλουμε το οριστικοποιημένο πρόγραμμα του 15ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής με την προσθήκη των προεδρείων.

      Επίσης, όσοι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί δεν ολοκληρώσανε τη δικτυακή αποθήκευση των Υπεύθυνων Δηλώσεων Γονέων - Κηδεμόνων, να δρομολογήσουν τη διαδικασία αυτή μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 24/4.

      Καθώς το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής αποτελεί μία γιορτή καινοτομίας και δημιουργίας, το δεύτερο δημοσιογραφικό κανάλι μεταδόσεων του συνεδρίου θα δώσει τον λόγο στους πρωταγωνιστές τους μαθητές, για μία διαδικτυακή συνέντευξη που θα μεταδοθεί στο κανάλι Youtubeτου συνεδρίου. Επιπλέον θα υπάρχει ξεχωριστό κανάλι για τις επιδείξεις των εκθεσιακών εργασιών στον χώρο του Φουαγιέ.

      Υπενθυμίζουμε στους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ότι η δήλωση συμμετοχής στα δωρεάν Διαδικτυακά Επιμορφωτικά Σεμινάρια-Wokrshopsγίνεται ηλεκτρονικά μέσα από το siteτου συνεδρίου στη διεύθυνση: www.mathitiko-synedrio.gr. Η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής είναι:  Δευτέρα 24 Απριλίου στις 14:00.

      Η θεματολογία των σεμιναρίων περιλαμβάνει κβαντομηχανική και κβαντικούς υπολογιστές, χρήση δωρεάν εκπαιδευτικών και τεχνολογικών cloudπόρων προς εκπαιδευτικούς, περιήγηση στο ChatGPTτης OpenAIκαι γνωριμία με το περιβάλλον Untityγια ανάπτυξη εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Το αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίων βρίσκεται στον ιστοχώρο του συνεδρίου.

      Τέλος στον χώρο του ισογείου του ΝΟΗΣΙΣ, θα λειτουργήσουν 2 δωρεάν σταθμoί VR σε συνεργασία με τις ερευνητικές ομαδες του ΕΚΕΤΑ, όπου οι μαθητές θα μπορούν να περιηγηθούν στην Αρχαία Σαντορίνη πριν τη μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου τον 16ο αιώνα π.Χ., καθώς και στο σπήλαιο των Πετραλώνων, με τη χρήση ειδικών λογισμικών Εικονικής Πραγματικότητας.

Συνημμένα:

  • Τελικό Πρόγραμμα με Προεδρεία
  • Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
  • Αφίσα Συνεδρίου
  • 4η Ανακοίνωση Προκήρυξης του Συνεδρίου

Ο Αναπληρωτής
Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας

Θωμάς Μπαχαράκης

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι