28112023Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ και eTwinning από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

 

Την Τρ1peiram-ds-thesnikisίτη 30 Μαΐου, το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση εκπαιδευτικών για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ και eTwinning και τις πρακτικές ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων του Σχεδίου Erasmus+ 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μέσω της Αστρονομίας», το οποίο ολοκλήρωσε φέτος το σχολείο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του Άξονα 9 - Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, και έλαβε χώρα στους χώρους του σχολείου με τη συμμετοχή πολλών εκπαιδευτικών της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Περιελάμβανε ομιλίες της Διευθύντριας Χρύσας Γεράνη και της Υποδιευθύντριας Αθηνάς Μαλέα αναφορικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχουμε, και παρουσίαση της κινητικότητας για παρακολούθηση εργασίας σε σχολείο της Στοκχόλμης και των πρακτικών ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων από την εκπαιδευτικό Μυρτώ Νεράντζη. Υλοποιήθηκαν, επίσης, εργαστήρια όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Ενδοσχολική Συντονίστρια Δήμητρα Προβελεγγίου για το περιβάλλον υποβολής έργων eTwinning και την αίτηση για Ετικέτα Ποιότητας, και να γνωρίσουν την εφαρμογή υποβολής αίτησης χρηματοδότησης Erasmus+ με την καθοδήγηση της Υποδιευθύντριας Αθηνάς Μαλέα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε, επίσης, ως ομιλήτρια η κ. Μαρία Στάλα, εκπαιδευτικός του 27ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, η οποία ενημέρωσε διεξοδικά τους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς για τη Διαπίστευση Erasmus+, τα οφέλη της, τα κριτήρια ποιότητας και τα πεδία στη σχετική αίτηση. Παρουσίασε, επίσης, το Σχέδιο υλοποίησης δραστηριοτήτων για το οποίο χορηγήθηκε η Διαπίστευση Erasmus+ στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μαθητές και μαθήτριες που έχουν μετακινηθεί στο εξωτερικό με προγράμματα Erasmus+ και eTwinningτου σχολείου, μίλησαν για την εμπειρία τους και παρουσίασαν τις εντυπώσεις τους. Μετέφεραν, με άμεσο τρόπο και από την ιδιαίτερη οπτική τους, τα πολλά οφέλη που αποκόμισαν από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τις γνώσεις και τα συναισθήματα που ανέπτυξαν μέσα από την επαφή τους με διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα και τις σχέσεις φιλίας με τους εταίρους μας.

Οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση έθεσαν τις απορίες τους και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση αναφορικά με τις προϋποθέσεις, τις υποχρεώσεις και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι αιτούντες οργανισμοί, και τις πρακτικές αξιοποίησης και ενσωμάτωσης των μαθησιακών αποτελεσμάτων στη διδασκαλία και μάθηση, αλλά και τη σχολική ζωή γενικότερα.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Σχέδιο Erasmus+ 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697 «Ανάπτυξη δεξιοτήτων 21ου αιώνα μέσω της διδασκαλίας της Αστρονομίας» μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο https://1dim-aei-thess.thess.sch.gr/blog/category/europaika-programmata/erasmus/shedio-erasmus-anaptixi-dexiotiton-astronomia/, και στην πλατφόρμα διάδοσης των αποτελεσμάτων Erasmus+ https://erasmus-plus.ec.europa.eu/projects/search/details/2021-1-EL01-KA122-SCH-000030697.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι