Ενέργειες Παρατηρητηρίου
21022024Τετ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Ενέργειες σχετικά με το Παρατηρητήριο Βίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕ ΚΑΙ ΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΠΤΣΗΣ

« Ενέργειες σχετικά με το Παρατηρητήριο Βίας»

 

 

 1. Σύσταση ομάδας υποστήριξης Συντονιστή
 2. Ορισμός Υπευθύνου σε κάθε ΠΕ και ΔΕ όλων των νομών της Περιφέρειας για άμεση και ταχεία  συνεργασία με το Συντονιστή
 3. Δημιουργία και Οργάνωση δικτύου φορέων σε κάθε νομό με τη συνεργασία των δύο Διευθύνσεων ΠΕ και ΔΕ  (αποτελούμενα από Σχ. Συμβούλους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, ειδικούς εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με ΣΣΝ, ΚΕΔΔΥ, τοπική Αυτοδιοίκηση, εισαγγελείς, αστυνομία) ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης και κυρίως παρέμβασης όταν απαιτηθεί.
 4. Συναντήσεις με τους Προϊσταμένους Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης για συντονισμό των δράσεων.
 5. Συνάντηση με Εισαγγελέα ανηλίκων, Διευθυντή Αστυνομίας σε θέματα βίας και Υπεύθυνο Ψυχίατρο Ψυχιατρικής κλινικής νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης για συντονισμό των δράσεων.
 6. Συνάντηση με όλους τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους υπευθύνους Πρόληψης, όπου παρουσιάστηκε ο ρόλος του Παρατηρητηρίου,  αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με το συντονισμό δράσεων, με βάση τις προτάσεις των Διευθύνσεων και αναλύθηκαν, σε μία συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, οι ουσιαστικές προοπτικές ανάπτυξης του προγράμματος.
 7. Τηλεδιάσκεψη με όλους τους Υπευθύνους των Διευθύνσεων για ανατροφοδότηση, συντονισμό, οριστικοποίηση δημιουργίας δικτύων και προγραμματισμό των επόμενων δράσεων.
 8. Συνάντηση και ενημέρωση Σχολικών Συμβούλων Κεντρικής Μακεδονίας

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί:

 • E-mail για την επικοινωνία του Συντονιστή με τις Διευθύνσεις Κεντρικής Μακεδονίας
 • Ηλεκτρονικό Ημερολόγιο
 • Ηλεκτρονικός Φάκελος, ανά Νομό και Διεύθυνση

 

Επιπλέον

 

 • Δημιουργήθηκε  link στο site της Περιφερειακής Διεύθυνσης που αφορά το παρατηρητήριο βίας, με υλικό, δράσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των Διευθύνσεων και διάφορα επιστημονικά άρθρα.
 • Συγκεντρώνονται κάθε μήνα στοιχεία από όλες τις Διευθύνσεις σχετικά με τις δράσεις των σχολείων και τις ενέργειες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πρόληψης
 •  Προγραμματίζονται
 • συναντήσεις με τα δίκτυα όλων των νομών,  για το συντονισμό των δράσεων και την οριοθέτηση προγραμμάτων πρόληψης και παρέμβασης.
 • συναντήσεις κατά Διεύθυνση, όπου θα συμμετέχουν οι Διευθυντές των Σχολείων για διάχυση των δράσεων σε όλα τα σχολεία.

 

 

Ο συντονιστής

                                                                   Αλέξανδρος Κόπτσης

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι