«Μουσική χωρίς σύνορα. EyeHarp:Το πρώτο μουσικό όργανο που παίζεται με τα μάτια »
02032024Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

«Μουσική χωρίς σύνορα. EyeHarp:Το πρώτο μουσικό όργανο που παίζεται με τα μάτια »

ekdilosi1

 

   Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Πιλοτικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος: «Αξιοποίηση του Ηλεκτρονικού Μουσικού Οργάνου EyeHarp για Μαθητές με Σπαστική Τετραπληγία ή και Εγκεφαλική Παράλυση στην Ειδική Αγωγή και τη Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» που θα υλοποιήσει στις σχολικές μονάδες της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας κατά το διδακτικό έτος 2022-2023, πραγματοποίησε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:  «Μουσική χωρίς σύνορα. EyeHarp:Το πρώτο μουσικό όργανο που παίζεται με τα μάτια »

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία της ΠΔΕ και τόνισε τη σημασία της συμπερίληψης στα ελληνικά σχολεία. Ακολούθησε χαιρετισμός του Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμά Μπαχαράκη, οποίος υπογράμμισε την ανάγκη την ισότιμης συμμετοχής όλων στο κοινωνικό αγαθό της παιδείας και δεσμεύτηκε να είναι ο ίδιος και η ΠΔΕ αρωγός επιμορφωτικών δράσεων και προγραμμάτων. Ο Δρ. Ζαχαρίας Βαμβακούσης, δημιουργός του EyeHarp, παρουσίασε το ψηφιακό μουσικό όργανο ΕyeHarp και αφηγήθηκε εμπειρίες χρήσης του από τους μαθητές του. Τη δυνατότητα χρήσης του EyeHarpαπό εκπαιδευτικούς και μαθητές και τα οφέλη της συνεκπαίδευσης ανέλυσε η Δρ. Μαρία Βαρσαμά, Διδάκτορας του ΤΕΕΠΗ του ΔΠΘ, ενώ ακολούθησε παράθεση της προσωπικής εμπειρίας της μαθήτριας του EyeHarp Αλεξάνδρας Κερλίδου. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή της τοποθέτησης της τραγουδίστριας Νατάσσας Μποφίλιου, η οποία συνεργάστηκε με τον κ. Βαμβακούση και πραγματοποίησε συναυλία με την Αλεξάνδρα.

Τη συνάντηση έκλεισε με σχολιασμό και ένθερμη υποστήριξη του προγράμματος ο Δρ. Βάιος Νταφούλης, Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά και την παροχή ταυτόχρονης διερμηνείας από την κα Φουνταλή Σοφία κάλυψε η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος. Η ημερίδα θα παραμείνει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης https://kmaked.pde.sch.gr/site/ για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

koptsis1

 

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι