Νέα - Ανακοινώσεις
14042024Κυρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Νέα - Ανακοινώσεις

 • Αποστολή παρέμβασης για την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς στο σχολείο, βασισμένη στη φιλοσοφία των ομότιμων

  Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς "ΝΗΡΕΑΣ" συμμετέχει στο Δίκτυο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Σχολικής Βίας της Κεντρικής Μακεδονίας. Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το Δίκτυο και ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας, σας αποστέλλουμε την ολοκληρωμένη παρέμβαση για την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς στο σχολείο, βασισμένη στη φιλοσοφία των ομότιμων που υλοποιείται πιλοτικά από το Κέντρο Πρόληψης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς από το 2013, προκειμένου να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Βίας στις Καλές Πρακτικές.

  Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστεί.

 • Συμπληρωματικές ενέργειες στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινόμενων της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού (ΣΒΕ) στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 και 3» του ΕΠ «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»

  paratiritirio-prolipsi

 • Δράσεις Πρόληψης Σχολικής Βίας

  paratiritirio-prolipsi

 • Τροποποίηση της με Α.Π. 8413/21-05-2014 Απόφασης ( ΑΔΑ: 7ΘΦ6465ΦΘ3-Ζ4Ε) περί σύστασης των Περιφερειακών Ομάδων Δράσεων Πρόληψης (Π.Ο.Δ.Π.) Κ. Μακεδονίας, του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας

  paratiritirio-prolipsi5

 • Δημιουργία Φόρμας Καταγραφής Περιστατικών Σχολικής Βίας

   

  stop-bullying

  Σας ενημερώνουμε ότι δημιουργήθηκε η «Φόρμα Καταγραφής Περιστατικών Σχολικής Βίας».

  Ο σύνδεσμος προς την υπηρεσία είναι: http://stop-bullying.sch.gr/katagrafi/

  Σύνδεσμος προς την υπηρεσία υπάρχει και στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου, συγκεκριμένα στη σελίδα: http://stop-bullying.sch.gr/forma-katagrafis-peristatikwn

  Στην υπηρεσία αυτή κάθε μέλος του Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης Σχολικής Βίας έχει τις παρακάτω δυνατότητες ανάλογα με το ρόλο του.

   

  ΟΔΠ

  Τα μέλη ΟΔΠ κάθε σχολείου, καταγράφουν στην υπηρεσία περιστατικά που έχουν συμβεί στο σχολείο που ανήκουν.

  Η διαδικασία είναι απλή, συμπληρώνοντας μια φόρμα με συγκεκριμένες ερωτήσεις και πατώντας «Υποβολή».

  Επίσης έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν όλα τα περιστατικά που έχουν καταγράψει για το σχολείο τους.

   

  ΠΟΔΠ

  Τα μέλη ΠΟΔΠ μπορούν μέσα από την υπηρεσία να βλέπουν όλα τα περιστατικά σχολικής βίας που έχουν καταγραφεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση

  που ανήκουν είτε σε κάποιο συγκεκριμένο σχολείο ευθύνης τους.

   

  ΕΣΥΔΠ

  Τα μέλη ΕΣΥΔΠ μπορούν μέσα από την υπηρεσία να βλέπουν όλα τα περιστατικά σχολικής βίας που έχουν καταγραφεί στην Περιφέρειά τους είτε σε

  κάποια συγκεκριμένη Περιφερειακή Διεύθυνση της αρμοδιότητάς τους.

   

  Διαχειριστές

  Οι διαχειριστές της υπηρεσίας βλέπουν όλα τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί Πανελλαδικά από όλα τα σχολεία.

  Παρέχονται στατιστικά των περιστατικών ανά Περιφέρεια αλλά και ανά ερώτηση της φόρμας καταγραφής των περιστατικών που

  συμπληρώνουν οι ΟΔΠ.

  Διαχειριστές μπορούμε να ορίσουμε εμείς όποιον μας ζητηθεί με την προϋπόθεση ότι διαθέτει λογαριασμό στο ΠΣΔ .

  Προς το παρόν διαχειρίστρια έχει οριστεί η κυρία Φαϊτάκη.

   

  Σε κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις παρέχετε επίσης η δυνατότητα εξαγωγής όλων των καταγεγραμμένων περιστατικών σε αρχείο excel.

   

   

 • Τροποποίηση της με Α.Π. 8413/21-05-2014 Απόφασης ( ΑΔΑ: 7ΘΦ6465ΦΘ3-Ζ4Ε) περί σύστασης των Περιφερειακών Ομάδων Δράσεων Πρόληψης (Π.Ο.Δ.Π.) Κ. Μακεδονίας, του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας

  stop-bullying

 • Έναρξη επιμόρφωσης μελών ΟΔΠ στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων "Ανάπτυξη και λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού (ΣΒΕ)"

  stop-bullying

 • Πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο και στο σπίτι - Ολυμπιακές Αξίες - ο ρόλος του αθλητισμού

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  - Χαιρετισμοί

  - ΠροβολήVideo 4'

  - Ποιήματα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας από μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου.

  - Σενάριο με θέμα « Νίκησε τη βία, μόνο με φιλία »  από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου.

  - Τραγούδι για τη πρόληψη της      Βίας από τους μαθητές της Δ΄ και ΣΤ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου: « Μη φοβάσαι το Νταή». 

  - Παρουσίαση ΑerobicChoreography,   από τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου.

  - Ομιλία με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της Βίας στο σχολείο και στο σπίτι».

  Ομιλητής: Κόπτσης Αλέξανδρος, Σχολικός Σύμβουλος και Συντονιστής Παρατηρητηρίου Πρόληψης Σχολικής Βίας & Εκφοβισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

  - Ομιλία με θέμα: «Ολυμπιακές Αξίες, ο ρόλος του αθλητισμού ?»

  Ομιλητής: Μυστακίδου Ελισάβετ, Ολυμπιονίκης στο άθλημα του ΤΑΕΚWODO...

 • Ημερίδα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο και στο σπίτι»

  Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Νάουσας, το Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας & το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας, ο Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης  2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ημαθίας, Πέτρος Σταγιόπουλος και η Α.Μ.Κ.Ε. «Mom in action», σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Σχολικής Βίας & Εκφοβισμού της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνουν Ημερίδα, με θέμα: «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς «ΕΡΙΑ» και ώρα έναρξης 10:30.
  Η ημερίδα τελεί υπό την στήριξη των Διευθύνσεων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

 • Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για το σχολικό εκφοβισμό 2014

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:
  «Ο ρόλος της πρόληψης στην αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας και του σχολικού εκφοβισμού»

  Σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τον ΟΚΑΝΑ

   

 • Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ για το σχολικό εκφοβισμό 2014

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  «Ο ρόλος της πρόληψης στην αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας και του σχολικού εκφοβισμού»

  Σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τον ΟΚΑΝΑ

   

 • Απολογισμός Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού Κεντρικής Μακεδονίας 2013-2014

   

  Το Παρατηρητήριο Πρόληψης της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού έχει ως αποστολή το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, την καταγραφή, τη μελέτη και κατά περίπτωση τη διοχέτευση προς διαχείριση σε πιστοποιημένους φορείς περιστατικών σχολικής βίας και εκφοβισμού.

  Για την καλύτερη λειτουργία και τον συντονισμό δράσεων και προκειμένου να υλοποιούνται οι δράσεις έγκαιρης πρόληψης και παρέμβασης στα σχολεία, το Παρατηρητήριο Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια  του σχ. έτους 2013-14 προέβη σε σειρά δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών, αλλά και τη δημιουργία συνθηκών πρόληψης και παρέμβασης σε φαινόμενα ενδοσχολικής βίας. 

 • Επιμορφωτικές συναντήσεις ΠΟΔΠ-ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Σας ενημερώνουμε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικές-ενημερωτικές συναντήσεις των μελών ΠΟΔΠ και των Δικτύων πρόληψης και αντιμετώπισης σχολικής βίας της Κεντρικής Μακεδονίας με το Συντονιστή και την ομάδα υποστήριξης των Δράσεων Πρόληψης και Αντιμετώπισης Σχολικής βίας και Εκφοβισμού της Κεντρικής Μακεδονίας.

 • Π.Ο.Δ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας

   

  Τροποποίηση της με Α.Π. 11829/12-06-2014 Απόφασης (παλιό ΑΔΑ:7Φ319-ΖΕΡ) περί σύστασης των Περιφερειακών Ομάδων Δράσεων Πρόληψης (Π.Ο.Δ.Π.) Κ. Μακεδονίας.

 • Τελετή βράβευσης μαθητών και μαθητριών για δράση του Παρατηρητηρίου Ενδοσχολικής Βίας

  Ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Καρατάσιος βραβεύει την μαθήτρια Αρχοντία Παπαγεωργίου για την πανελλήνια της διάκρισηΤην Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο δράσεων του Παρατηρητηρίου Ενδοσχολικής βίας και Εκφοβισμού Κεντρικής Μακεδονίας.

  Παρόντες ήταν ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Καρατάσιος, οι Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης,  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ακριτίδης  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ψυχογυιού , καθώς και ο Συντονιστής του Παρατηρητηρίου κ. Κόπτσης για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, οι οποίοι  υποδέχτηκαν τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στη δράση  «+δημιουργώ»  του Υπουργείου Παιδείας ,στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου Ενδοσχολικής βίας και Εκφοβισμού.

  Υπό τους μελωδικούς ήχους των σαξοφώνων των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης,  ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Καρατάσιος ευχαρίστησε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους και αναφέρθηκε προσωπικά στη μαθήτρια Αρχοντία Παπαγεωργίου της Γ΄ τάξης του 2ου ΓΕ.Λ. Κατερίνης, που με το έργο της, ένα λογότυπο για την Ενδοσχολική βία και τον Εκφοβισμό,  διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «+Δημιουργώ» και κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ μαθητών και μαθητριών 13 Περιφερειακών Διευθύνσεων.

  Όπως τόνισε ο κ. Καρατάσιος, «η διάκριση αυτή της μαθήτριας,  τιμά εκτός από την ίδια, τη σχολική της μονάδα αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας».

  Τέλος, οι συντελεστές της δράσης, απένειμαν αναμνηστικά διπλώματα και λουλούδια  σε όλους μαθητές και τις μαθήτριες της δράσης και ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι στους μικρούς δημιουργούς. 

  ...
 • Ζωντανή Μετάδοση Ημερίδας

  Παρασκευή  28 Φεβρουαρίου 2014- Ώρα: 11:00 - 14:00

  Πολιτιστικό Κέντρο Γιαννιτσών

 • Πολύγυρος - Ημερίδα για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας

   

  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε&Δ.Ε.ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

   

  ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

   ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014


  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

  1. Πρασσά Χρύσα, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπ/κών Θεμάτων Δ/νσης Π. Ε. Χαλκιδικής

  2. Παπαδοπούλου Μαρία, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Χαλκιδικής

  ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ (11.00΄-11.30΄)

  ΕΙΣΑΓΩΓΗ(11.30΄-11.50΄)

  Από τον Περιφ/κό Δ/ντή Εκπαίδευσης Κεντρ. Μακεδονίας, κ. Καρατάσιο Γεώργιο

  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ(11.50΄-12.00΄)

  1.Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας, κ.κ.Νικόδημος

  2.Αντιπεριφερειάρχης  Χαλκιδικής, κ. Γιώργος Ιωάννης

  3.Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Ζωγράφος Αστέριος

  4.Παπασταμόπουλος  Ξενοφών,  Διευθυντής Π.Ε. Χαλκιδικής

  5.Ταπανίδης Θεόδουλος , Διευθυντής Δ.Ε. Χαλκιδικής

 • Ημερίδα για την πρόληψη της σχολικής βίας στη Θεσσαλονίκη, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο


  Ημερίδα
  για την πρόληψη της σχολικής βίας στη Θεσσαλονίκη, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, 26 Φεβρουαρίου 2014, ώρες18.00 έως 20.30

  Ημερίδα για γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας, με θέμα: «Σχολείο και γονείς κατανοούν, ενεργούν και προλαμβάνουν τη σχολική βία και τον εκφοβισμό»,διοργανώνεται στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρες 18.00 έως 20.30.

  Η εκδήλωση πραγματοποιείται ενόψει του επικείμενου εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού και εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που αναπτύσσονται στις σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας με πρωτοβουλία του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Γιώργου Καρατάσιου, των Προϊσταμένων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, κ. Νίκου Ακριτίδη και Ευαγγελίας Ψυχογυιού, σε συνεργασία με τον Συντονιστή Δράσεων και τα μέλη του Παρατηρητηρίου για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, Σχολικών Συμβούλων, κ.κ. Α. Κόπτση, Ι. Αδαμόπουλου και Χρ. Ρουμπίδη.

  Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις τους ο Συντονιστής Δράσεων του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Σχολικός Σύμβουλος κ. Α. Κόπτσης, τα μέλη του Παρατηρητηρίου, Σχολικοί Σύμβουλοι κ. Ι. Αδαμόπουλος και κ. Χρ. Ρουμπίδης, και η Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δ. Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κ. Ελισάβετ Σιμουλίδου.

  Εκ μέρους του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου (ΕΠΕΣ) του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει την εκδήλωση, εισηγήσεις θα

  ...
 • Επιμορφωτική Ημερίδα του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στην Κατερίνη

   

  Η τρίτη κατά σειρά Ημερίδα του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 σε συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Πιερίας, τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων καθώς και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε.

  Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των αρχών, βουλευτές, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί και γονείς.
  Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Γ. Δ. Καρατάσιος, κάλεσε τους συμμετέχοντες συναδέλφους και τα μέλη της τοπικής κοινωνίας να στηρίξουν ολόψυχα την προσπάθεια, τονίζοντας τις παιδαγωγικές και κοινωνικές προεκτάσεις της.

 • Επιμορφωτική Ημερίδα του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στις Σέρρες

   mg_45761

  Η δεύτερη κατά σειρά Ημερίδα του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Σερρών την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 σε συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

  Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Δ. Καρατάσιος, αφού ευχαρίστησε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Π.Ε. και Δ.Ε, κ. Αναστάσιο Λυμπούδη και κ. Γιώργο Μπουλάκη καθώς και όλους τους συνεργάτες του δικτύου Σερρών για τη συνεισφορά τους, αναφέρθηκε στον σκοπό της ίδρυσης του Παρατηρητηρίου, στην εντατική περίοδο προετοιμασίας που προηγήθηκε καθώς και στις δράσεις, οι οποίες έχουν έως τώρα συντελεστεί.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι