Οδηγίες προς του εκπαιδευτικούς και μαθητές συνέδρους. Ανακοίνωση Προγράμματος 14ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής
23022024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Οδηγίες προς του εκπαιδευτικούς και μαθητές συνέδρους. Ανακοίνωση Προγράμματος 14ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής

 Κοινοποιούμε το πρόγραμμα του συνεδρίου προς τους εκπαιδευτικούς και μαθητές συνέδρους,  ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία μετακινήσεων μαθητών,  βάση του προγράμματος και της κείμενης νομοθεσίας.

Το συνέδριο είναι υβριδικό, για αυτό το λόγο έχει δοθεί στις σχολικές μονάδες η δυνατότητα επιλογής  (δια ζώσης είτε διαδικτυακά) ώστε να παρουσιαστούν οι εργασίες τους. Ήδη αυτό αποτυπώνεται μέσα στο πρόγραμμα, με την ετικέτα «Διαδικτυακά»  δίπλα από τις εργασίες που θα γίνει χρήση τηλεδιάσκεψης.

 

Σε περίπτωση αλλαγής της υπάρχουσας μορφής παρουσίασης, θα ήταν καλό να ενημερωθεί έγκαιρα η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, είτε μέσω email, είτε μέσω της πλατφόρμας που τους κοινοποιήθηκε σε παλαιότερο μήνυμα.  Οι παρουσιάσεις μέσω webex θα πραγματοποιηθούν από το χώρο του σχολείου ζωντανά και πάντα στην προβλεπόμενη ώρα που αναγράφεται στο πρόγραμμα. Θα γίνει σχετική επικοινωνία με αυτά τα σχολεία ώστε να πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές συνδέσεις τις προηγούμενες ημέρες.

 

Πάνω από το 80% των εργασιών θα παρουσιαστούν δια ζώσης με φυσική παρουσία στους χώρους του ΝΟΗΣΙΣ. Θα θέλαμε να τονίσουμε την ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊου στους χώρους του Ιδρύματος.   Έτσι κατά την προσέλευση των μαθητών, θα υπάρχει έλεγχος στην είσοδο και θα επιτρέπεται η προσέλευση των μαθητών, είτε με αυτοδιαγνωστικό τέστ (selftest),  είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού,   είτε με πιστοποιητικό νόσησης.  Για τους εκπαιδευτικούς θα επιτρέπεται η είσοδος στο συνεδριακό χώρο μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού,   είτε με πιστοποιητικό νόσησης. Τα μέτρα αυτά θα προσαρμόζονται ανάλογα με τις υπουργικές αποφάσεις εκείνης της περιόδου.

 

Όλες οι εργασίες που ανήκουν στις κατηγορίες Ρομποτική, Έξυπνες Συσκευές και Παιχνίδια θα έχουν την δυνατότητα παράλληλης έκθεσης στο χώρο του Φουαγιέ. Ήδη κάποια σχολεία εκδηλώσανε ενδιαφέρον για παράλληλη εκθεσιακή παρουσίαση μέσω της πλατφόρμας που τους κοινοποιήθηκε στο παρελθόν. Για τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες  - που δεν προλάβανε να δηλώσουνε παράλληλο εκθεσιακό μέρος - μπορούν να το ζητήσουν μέσω email,  μέχρι την Δευτέρα 4 Απριλίου.


      Τη Δευτέρα 4 Απριλίου θα δημοσιευτούν τα προεδρεία των συνεδριών του προγράμματος καθώς και λίστα παράλληλων δράσεων με διαδικτυακά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του συνεδρίου. Τέλος έχει δοθεί στις σχολικές μονάδες, δικτυακός cloudχώρος όπου θα πρέπει να μεταφορτωθεί το υλικό παρουσίασης, μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου. Είναι απαραίτητο εκεί μέσα να δημιουργηθεί και ένας φάκελος όπου θα αποθηκευτούν οι υπεύθυνες δηλώσεις κηδεμόνων των μαθητών συνέδρων που συμμετέχουν.  

 

Το 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με αριθμό απόφασης Φ15.1 /101589/Δ2 /18-8-2021.  Χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η δημόσια τηλεόραση  ΕΡΤ.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι