Διεξαγωγή 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής και Έκθεση Μαθητικής Καινοτομίας Σχολείων Ειδικής Αγωγής.
02032024Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Διεξαγωγή 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής και Έκθεση Μαθητικής Καινοτομίας Σχολείων Ειδικής Αγωγής.

 robot1280

Σας κοινοποιούμε την 1η Ανακοίνωση Προκήρυξης του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής, το οποίο συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τις Διευθύνσεις Β/θμιας & Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Νεάπολης Συκεών, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Α.Π.Θ. με καθηγητή τον κ. Χ. Πολάτογλου και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ). Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 δια ζώσης, αλλά και διαδικτυακά - σε ιδιαίτερες περιπτώσεις απομακρυσμένων σχολικών μονάδων.

Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής απευθύνεται σε όλα τα είδη σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, ενώ στη φετινή διοργάνωση δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμμετοχή νηπιαγωγείων καθώς και στην ενθάρρυνση  ανάδειξη μαθητικών έργων σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Τα τελευταία 8 χρόνια, το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής με ευρεία συμμετοχή μαθητών και μαθητριών κάθε βαθμίδας και τύπου σχολείων έχει καθιερωθεί ως Φεστιβάλ/Θεσμός Καινοτομίας και Ανοικτών Τεχνολογιών στη μαθητική κοινότητα.

Σε περίπτωση έκτακτων υγειονομικών συνθηκών το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος - συμμετοχή γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ https://mfr.peiramak.gr/

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι