Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς για το πρόγραμμα Erasmus "Be the change you want to see"
23042024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς για το πρόγραμμα Erasmus "Be the change you want to see"

ERASMUS-LOGO-1200x480

Στην τελευταία 3ήμερη και διαδικτυακή, λόγω περιορισμών COVID-19, συνάντηση στα πλαίσια προγράμματος Erasmus Be the change you want to see συμμετείχαν 6 μαθητές της α΄και της γ τάξης και 2 καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς από τις 19-21 Ιανουαρίου 2021 η οποία και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το πρόγραμμα αφορά την εκμάθηση και βελτίωση της αγγλικής γλώσσας μέσω ιστοριών. Οι χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μαζί με την Ελλάδα ήταν η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τουρκία και η Ρουμανία. Σε αυτή τη συνάντηση οικοδεσπότες ήταν οι Πολωνοί και συγκεκριμένα το σχολείο ZespolSzkolinStanin.

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου ξεκίνησαν οι εργασίες του προγράμματος αρχικά με εκδηλώσεις καλωσορίσματος και στη συνέχεια ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των σχολείων, των πόλεων και των χωρών όλων των συνεργαζόμενων εταίρων στο πρόγραμμα. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε υποδειγματική διδασκαλία από τη συντονίστρια χώρα την Πολωνία με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών μας.


Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου αφού οι μαθητές ολοκληρώσανε κάποια κουίζ κι ένα διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων, περιηγηθήκαμε εικονικά σε αξιοθέατα της Πολωνίας όπως: το Βασιλικό Κάστρο, το αλατωρυχείο Wieliczka, τη Βαρσοβία, την Κρακοβία, το Άουσβιτς και το Μουσείο της εξέγερσης.

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου προηγήθηκε συνάντηση των καθηγητών με θέμα την πορεία και την ολοκλήρωση του προγράμματος και εργαστήρι για την αξιοποίηση των ιστοριών στην διδασκαλία των αγγλικών.

Ακολούθησε ειδική αποχαιρετιστήρια εκδήλωση με την προβολή βίντεο με φωτογραφίες από όλα τα ταξίδια και τα μαθήματα στις χώρες των εταίρων και στο τέλος δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες τα πιστοποιητικά συμμετοχής.

Το τέλος ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού μας γέμισε εμπειρίες, εικόνες, υπέροχες αναμνήσεις και ανυπομονησία για το επόμενο ταξίδι που ευχόμαστε να γίνει σε φυσιολογικές συνθήκες και με τη φυσική μας παρουσία.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι