Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+ του 13ου Δημοτικού Καλαμαριας.
23022024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+ του 13ου Δημοτικού Καλαμαριας.

a-school-for-all

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς πραγματοποίησε τρεις κινητικότητες Erasmus+ KA101 στα πλαίσια του προγράμματος  ?Aschoolforall? (2020-1-EL01-KA101-078288) που υλοποιεί στα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022. Οι κινητικότητες πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο και Οκτώβριο του 2021 στη Βαρκελώνη και Φλωρεντία αντίστοιχα με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών του σχολείου μας προκειμένου να επιμορφωθούν σε νέες πρακτικές και καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας από τον Οργανισμό TeacherEuropassAcademy.

   Συγκεκριμένα, την περίοδο 2-7 Αυγούστου 2021 οι εκπαιδευτικοί Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ΠΕ70, Γεωργία Βαβίτσα ΠΕ07, Στέλλα Τζιαφέτα ΠΕ06, Θέκλα Μιχάλογλου ΠΕ70 και η Διευθύντρια Κυριακή Αρνίδου παρακολούθησαν το μάθημα ActiveArt: Understanding and Enjoying Art in the Classroom and Beyond στη Βαρκελώνη. Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το θεωρητικό πλαίσιο διαθεματικής προσέγγισης στην ψυχολογία της Τέχνης και στη συνέχεια έμαθαν πώς να εμπλέξουν την τέχνη σε όλα τα μαθήματα με παραγωγικούς και συμπεριληπτικούς τρόπους.

Τον Οκτώβριο 2021, πραγματοποιήθηκαν 2 κινητικότητες στη Φλωρεντία .Στην πρώτη (11-16 Οκτ.) οι εκπαιδευτικοί Θέκλα Μιχάλογλου και Στέλλα Τζιαφέτα παρακολούθησαν το μάθημα UniversalDesignforLearning (UDL)  and Differentiated Instruction: Addressing the Diverse Needs of All Students. Αντικείμενο του μαθήματος ήταν η Διαφοροποιημένη Διδασκαλία ως αναπόσπαστο κομμάτι της Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης και η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού πλαισίου (UDL) το οποίο θα λαμβάνει υπόψην τις ιδιαίτερες ανάγκες και ικανότητες των μαθητών και θα εγγυάται την συμπερίληψη όλων των παιδιών.

Στη δεύτερη κινητικότητα του Οκτωβρίου (25-30 Οκτ.) συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Angela Clausnitzer ΠΕ79.01, Γραμματική Σαμαρά ΠΕ11 και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ΠΕ70 στο μάθημα DramaTechniques: Developing Self-Expression, Communication and Social Skills for All Students. Στο συγκεκριμένο μάθημα, οι εκπαιδευτικοί ασκήθηκαν σε δραματικές τεχνικές και ασκήσεις με στόχο την έκφραση συναισθημάτων, την αποφυγή συγκρούσεων μέσα στην τάξη, την χαλάρωση μετά από μια κουραστική μέρα και τη βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων όλων των μαθητών.

Συνημμένα:
Download this file (13o Δ.Σ. Καλαμαριας.pdf)13o Δ.Σ. Καλαμαριας.pdf[ ]609 kB
Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι