Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Ενημέρωση για δράση Ευρωπαικού Προγράμματος Erasmus+ Prisme 3
23042024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Ενημέρωση για δράση Ευρωπαικού Προγράμματος Erasmus+ Prisme 3

IMG 20211130 124458

Η διδασκαλία της Γαλλικής γλώσσας με την αξιοποίηση της κινηματογραφικής τέχνης με φιλοξενία Στελεχών Εκπαίδευσης από την Ακαδημία Μασσαλίας

Την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021,  το σχολείο μας υποδέχτηκε  εκπαιδευτικούς της Ακαδημίας Μασσαλίας στο πλαίσιο ERASMUS, PRISME3 προκειμένου να παρακολουθήσουν καινοτόμα διδασκαλία Γαλλικής γλώσσας με την αξιοποίηση της τέχνης του κινηματογράφου στην Γ? Γυμνασίου. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Ακαδημία της Μασσαλίας (Erasmus+ PRISME3) και μετά από πρόταση της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής Γλώσσας Κεντρικής Μακεδονίας του 2ου ΠΕΚΕΣ Θεσσαλονίκης, κυρίας Αγγελικής Κοφίδου.

Στο μάθημα, οι μαθητές ήρθαν αρχικά σε επαφή με την γαλλική γλώσσα μέσα από την επικοινωνία με τους δύο φιλοξενούμενους. Ακολούθησε συζήτηση στα Γαλλικά για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Γαλλία και τον τρόπο που οι μαθητές εμπλέκονται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Επίσης, έγιναν παρουσιάσεις εργασιών σε power point από τους μαθητές στα Γαλλικά με θέμα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και Καννών καθώς και τον Όμιλο Κινηματογράφου του σχολείου μας.

Η υλοποίηση της δράσης και η υποδοχή των μελών της αποστολής της Ακαδημίας Μασσαλίας στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας συντονίστηκε από την εκπαιδευτικό κυρία Ευρυδίκη Παπαγιάννη (ΠΕ05) σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του σχολείου μας κυρία Ελένη Μούζουρα, ενώ η κυρία Παπαγιάννη ανάλαβε την υλοποίηση της καινοτόμας δίωρης διδακτικής δραστηριότητας. Σε αυτήν τη δράση συνεργάστηκε με έργα μαθητών/ριών του σχολείου μας στο πλαίσιο εικαστικής παρέμβασης η εκπαιδευτικός κυρία Μαρία Καλογνώμου και μαθητές/ριες του ομίλου κινηματογράφου, στον οποίο υπεύθυνος είναι ο κ. Θωμάς Ζήκος, ο οποίος ανάλαβε την φωτογράφηση της δράσης. Την τεχνική υποστήριξη ανέλαβε ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής Νικόλαος Γιαγκούλης.

Η υποδοχή στο σχολείο των Γάλλων εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου μας κυρία Ελένη Μούζουρα, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισμα στα Γαλλικά. Εκ μέρους του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών κυρίου Σίμου Δανιηλίδη, καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος Νεάπολης-Συκεών κ. Μιχάλης Βουλγαρίδης, ο οποίος πρόσφερε δώρα στους φιλοξενούμενους Γάλλους εκπαιδευτικούς, χειροποίητα έργα πηλογλυπτικής από το Εργαστήριο Ενηλίκων του Δήμου. Για την υλοποίηση της δράσης αυτής, η οποία στέφθηκε από επιτυχία, τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα πρόληψης διασποράς του COVID-19.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές/ριες για την ενεργό συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους που δημιούργησε ιδιαίτερα γόνιμο κλίμα σε αυτή την δράση με σημαντικά οφέλη για αυτούς και στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό κυρία Ευρυδίκη Παπαγιάννη για την καινοτόμα διδακτική δράση που υλοποίησε.

Η Διευθύντρια

Δρ Ελένη Μούζουρα
Φιλόλογος-Ψυχολόγος

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι