Δελτίο Τύπου - 3o ΔΣ Θεσσαλονίκης - Κινητικότητα Erasmus+ «Smart Teachers Play More»
21022024Τετ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Δελτίο Τύπου - 3o ΔΣ Θεσσαλονίκης - Κινητικότητα Erasmus+ «Smart Teachers Play More»

3o-ds-thessalonikis-1-3-2023

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Αναστάσιος Παπάς (Δ/ντής), Σταυρούλα Αξαμίδου (ΠΕ06) και Μάρθα Πατλάκουτζα (ΠΕ70) στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ121 με τίτλο: «Smart Teachers Play More» και κωδικό: 2022-1-EL01-KA121-SCH-000062453 συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 Φεβρουαρίου 2023 ως τις 11 Φεβρουαρίου 2023 στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους μαζί με εκπαιδευτικούς από 11 άλλες χώρες της Ευρώπης οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την εκπαιδευτική προσέγγιση SMART TEACHERS PLAY MORE (STPM), η οποία είναι εμπνευσμένη από δραστηριότητες αθλητισμού, αφήγησης και ενσυνειδητότητας. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά κινούνται πολύ λιγότερο από όσο θα έπρεπε και ταυτόχρονα αυξάνεται η πίεση στους δασκάλους να επιδείξουν κορυφαία ακαδημαϊκά αποτελέσματα με μια τάξη μαθητών με διαφορετικές ανάγκες. Η χρήση της προσέγγισης STPM έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ευημερία και την απόδοση τόσο των μαθητών όσο και των δασκάλων στην τάξη. Ως ολιστική προσέγγιση, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να εργαστούν σε γνωστικές, σωματικές και κοινωνικές ικανότητες ταυτόχρονα. Η παρακολούθηση και συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα, καθώς επιμορφώθηκαν στον συνδυασμό ακαδημαϊκών θεμάτων και εκμάθησης με παιχνίδια κίνησης για να βελτιστοποιήσουν τη μάθηση.

Όλες οι δραστηριότητες παρείχαν πλούσιες ευκαιρίες για εκμάθηση «εν δράσει» χωρίς φύλλα εργασίας ή σχολικά βιβλία ενώ προωθήθηκε επίσης η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον οικιακών πόρων .

Το ευρύ φάσμα φυσικών και αισθητηριακών δραστηριοτήτων που οι εκπαιδευτικοί βίωσαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τους πρόσφερε πολύτιμα εργαλεία για να καλύψουν τις διαφορετικές ανάγκες των μαθητών και θα τους δώσει τη δυνατότητα να εργαστούν σε γνωστικές, σωματικές και κοινωνικές δεξιότητες ταυτόχρονα. Επίσης, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το δημόσιο ισλανδικό σχολείο «Dalskoli» κι απόκτησαν μια βιωματική εικόνα του ισλανδικού σχολικού συστήματος.

Το έργο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνημμένα:
Download this file (4491_Δελτιο Τυπου.pdf)4491_Δελτιο Τυπου.pdf[ ]1635 kB
Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι