30112023Πεμ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Δελτίο Τύπου 1ου ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης για κινητικότητα στο Πλαίσιο Erasmus+ Στην Βαρκελώνη της Ισπανίας

 

 d-epal-krias-brisis

Erasmus ΚΑ122 « Πρότυπα τεχνολογίας, υγείας και ασφάλειας σε σύγχρονες μονάδες μεταποίησης και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων »

Τομέας Επαγγελματικής Εκπαίδευση και Κατάρτισης KA1 Erasmus+

Κωδικός : 2022-1-EL01-ΚΑ122-VET-000070618

Τίτλος στα αγγλικά « Technology health and safety standards in modern processing and standardization units in agricultural products »

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μετακίνηση που πραγματοποίησε το 1ο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ / Δράση ΚΑ1 Μαθησιακή Κινητικότητα ΚΑ1 , στην Βαρκελώνη της Ισπανίας από 9-3-2023 έως 22-3-2023

Στο πρόγραμμα «ERASMUS+, Τομέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ERASMUS+2021-2027» με κωδικό αριθμό 2022-1-EL01-ΚΑ122-VET-000070618 και τίτλο: «« Πρότυπα τεχνολογίας, υγείας και ασφάλειας σε σύγχρονες μονάδες μεταποίησης και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων», συμμετείχαν 20 μαθητές συνολικά από τους τομείς Μηχανολογίας , Ηλεκτρολογίας, Πληροφορικής , Υγείας Πρόνοιας και 4 εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές & οι Εκπαιδευτικοί μετακινήθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα σε 2 ροές ως εξής :

  • 1η Ροή , 12 μαθητές/τριες από τους τομείς  Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας  και Πληροφορικής με δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς και
  • 2η Ροή 8 μαθήτριες του τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας με δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Φορέα Υποδοχής «MOVEU» περιελάμβανε σε καθημερινή βάση κατά τις πρωινές ώρες εκπαιδευτικά σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε χώρους εργασίας καθώς και σε άλλους εκπαιδευτικούς  φορείς.Οι εταιρείες που επισκεφτήκαμε και πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια και workshops ήταν οι Cacolat, Espai Bombers, Protega, Zal Port, Eurecat, Cavas Freixenet, Simon Coll Chocolate Space. 

Ο τομέας Υγείας Πρόνοιας επισκέφτηκε το νοσοκομείο Bellvitge στα πλαίσια της εκπαιδευτικής επίσκεψης ,όπου έγινε μια παρουσίαση από την νομικό σύμβουλο και  την κοινωνιολόγο του νοσοκομείου που αφορούσε την διαρκή εξέλιξη του νοσοκομείου , ότι έχει το υψηλότερο επίπεδο νοσηλείας στην Βαρκελώνη  και οι ειδικότητες που υπάρχουν είναι τραυματολογία , ποδολογία ,οδοντολογία και  νευρολογία.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια στους χώρους του εκπαιδευτικό φορέα MOVEU που αφορούσαν και τις δύο ροές με θέμα το Arduino και τις Πρώτες Βοήθειες.

Επιπλέον, οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα αειφορίας, πολυπολιτισμικότητας, δικτύωσης και συμπερίληψης, έννοιες που συνιστούν τις βασικές αρχές του Εrasmus+.

Εξίσου σημαντικό μέρος του Προγράμματος πέρα από το εκπαιδευτικό κομμάτι αποτέλεσε και το πολιτιστικό το οποίο λάμβανε χώρα τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα. Το Πολιτιστικό μέρος του Προγράμματος περιελάμβανε και για τις δύο ροές τη γνωριμία με την ιστορία και την πόλη της Βαρκελώνης.  Επίσης πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Hospital Sant Pau, στην Γοτθική συνοικία, στο αρχαιολογικό μουσείο και το μουσείο Φυσικής ιστορίας, στο Parc Ciutadella, Poble Espanyol, Sagrada Familia, La Rabla, Girona, Besalu, Park Guel, Picaso Museum, Camp Nou και IDEAL Centre d'arts Digitals.

Ο φορέας υποδοχής MOVEU με ένα πλούσιο και προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα δράσεων, τεχνικών επισκέψεων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων υποδέχτηκε την ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης , στην πολυπολιτισμική και πολύβουη Βαρκελώνη.

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση υποδοχής, τα μαθήματα Ισπανικής Γλώσσας, η ενημέρωση για την κουλτούρα του τόπου, η άρτια οργάνωση του προγράμματος από τον εκπρόσωπο του φορέα υποδοχής, καθώς και η συνεργασία με του νέους χαρισματικούς και ευφυείς συνεργάτες του, όπου καθοδηγούσαν και εκτελούσαν το πρόγραμμα με ακρίβεια αλλά και ευελιξία. Φρόντισαν με επιτυχία να ολοκληρωθούν όλες οι προγραμματισμένες δραστηριότητες και να ξεπεραστούν τυχόν μικρά προβλήματα.

Όλη η ομάδα επέστρεψε στην Κρύα Βρύση με γνώσεις, νέες δεξιότητες, όμορφες εντυπώσεις,πραγματικά αξέχαστες εμπειρίες και πλούσια συναισθήματα.

Η Διευθύντρια

Παπαδοπούλου Λεμονιά

Πε86-Πληροφορικής

Συνημμένα:
Download this file (Συνημμένο χωρίς τίτλο 00257.pdf)Δελτίο Τύπου[ ]422 kB
Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι