Δελτίο Τύπου 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς - Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE CLIVUT
23042024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Δελτίο Τύπου 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς - Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE CLIVUT

live-clivut-13odskalamarias

 

Το 13ο Δημ. Σχ. Καλαμαριάς είχε την χαρά και την τιμή να υποδεχτεί την Τρίτη 4/4/23 μια ομάδα 16 ατόμων αποτελούμενη από καθηγητές του Α.Π.Θ. του Universit degli Studi di Perugia (IT), CEZAR(IT), ISG(PT) και εκπροσώπων των δήμων της Περούτζια και της Μπολόνια, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE CLIVUT. Ένα έργο που χρηματοδοτείται από το LIFE και έχει σχέση με το περιβάλλον και την κλιματική δράση. Ο γενικός στόχος του LIFE CLIVUT είναι να αναπτύξει και να εφαρμόσει μια «στρατηγική» για τη διαχείριση των αστικών δασών που βελτιστοποιεί τις περιβαλλοντικές και κλιματολογικές υπηρεσίες τους, σε πόλεις μεσαίου μεγέθους της Μεσογείου. Το έργο προβλέπει δράσεις ενημέρωσης, κατάρτισης και συμμετοχής των πολιτών για τη βελτίωση του αστικού πρασίνου και τη συμβολή στην ευημερία και την ποιότητα ζωής στις πόλεις.
Ο στόχος της δράσης είναι να σχεδιάσει και να δοκιμάσει εκπαιδευτικά μονοπάτια έτσι ώστε οι νέοι να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους στον περιορισμό των κλιματικών αλλαγών και να υιοθετήσουν υπεύθυνες συμπεριφορές για το κλίμα και το περιβάλλον.
Οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και παρακολούθησαν μαζί με τους μαθητές/τριες της Στ΄τάξης βίντεο σχετικό με τις πρακτικές δραστηριότητες και υπαίθριες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022/23. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Χαρίτου Μαίρη, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος.


Για περισσότερες πληροφορίες σαρώστε το QR Code

 13ds-kalamarias-4-4-2023-qecode


https://www.youtube.com/watch?v=lXDf2y5-OGg

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι